FAQ

Een van de beste dingen over het hebben van een tablet en Android toestel is het downloaden van gratis apps om het apparaat te helpen optimaliseren en personaliseren. Wat je interesses ook is, er zijn tientallen apps beschikbaar. Met de populaire Facebook- en Twitter-apps, waarmee miljoenen gebruikers contact kunnen houden met vrienden en op de hoogte blijven van de nieuwste gebeurtenissen, zijn er duizenden gratis Android-apps beschikbaar. In de blog over leukste Android-apps hebben wij een aantal voor je opgesomd. Heb je meer vragen over de apps of over de website, maak contact met ons of laat een vraag achter. Hier vind je de meest gestelde vragen met antwoord.

  1. Kan ik ook bij jullie terecht voor een virusscan?

Bij ons kan je natuurlijk terecht voor een virusscan. Stuur een mail voor het tarief. Wij kunnen heel gemakkelijk zo een scan voor je uitvoeren. Er zijn ook antivirus app waarmee je je mobiel of tablet kunt beschermen.

  1. Moet ik een Android of iOS kopen?

Als je een smartphone gebruikt, is de kans groot dat het een iPhone of een Android-telefoon is. Google en het besturingssysteem van Apple (de software op je telefoon) zijn goed voor 90%. Wij kunnen ons voorstellen dat je in een moeilijke situatie bent. Als je al jaren een van de platforms hebt gebruikt, heb je mogelijk muziek, films en tv-series gekocht en deze zijn in de meeste gevallen niet toegankelijk als je van platform verplaatst. Als je al vijf jaar een Apple-gebruiker bent en muziek hebt in Apple Music en honderden films in iTunes, kun je waarschijnlijk beter blijven zitten, omdat je gewoon niets kunt overbrengen naar Android.  Als je een zwevende kiezer bent, zouden wij je aanraden om een Android toestel te kopen. Het is niet alleen goedkoper, maar je kunt ook leuke apps gratis downloaden.

  1. Bestaan er nog Fliptelefoons en zijn ze ook Android toestellen?

Dat is een hele goede vraag. Hoewel de meesten van ons nu smartphones gebruiken en altijd verbonden zijn, bestaan er nog telefoons die enkele basis apps hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn. Vele jaren terug werden de fliptelefoons geïntroduceerd en wij zijn blij om te zien dat je vandaag nog steeds fliptelefoons van LG, Samsung, Kyocera en anderen kunt kopen. Je kunt gewoon apps downloaden via google Play store.

  1. Waarom kan ik gedownloade items op Samsung Galaxy Prime 2 niet openen?

Het is best mogelijk dat je soms geen gedownloade items kunt openen. Het hangt helemaal niet af van de soort telefoon die je hebt. Ga even na welke melding je krijgt. Het kan zijn dat het document in een bepaalde format is die de telefoon niet ondersteunt. In de melding kan je zien welke format je nodig hebt om het bestand te open. Ga op google Play store en download de benodigde app. Laat ons weten als het is gelukt.

  1. Ik heb onlangs de ruimte op mijn telefoon opgeruimd door alle foto’s en video’s over te zetten naar de Samsung-Cloud. Nu ik een SD-kaart heb, wil ik deze overbrengen van mijn Cloud naar mijn nieuwe SD-kaart. Mijn telefoon is Galaxy S9 Plus, ik betwijfel of dat een verschil maakt. Kan iemand me in de goede richting wijzen?

Gebruik een pc of laptop en download deze van Google Photos naar de kaart of download ze naar de S9 +, gebruik Mijn bestanden om ze naar de kaart te kopiëren en verwijder ze vervolgens van de telefoon. Gebruik geen “Move” – als dat in het midden van het proces verschijnt, verlies je zowel het origineel als de kopie.

Share Button