Wat heb je nodig voor je eigen website?

‘Bron: https://pixabay.com/photos/laptop-wordpress-wordpress-design-593673/’

 

Jij hebt een idee om je eigen website te maken. Je wil namelijk iets tastbaars van je idee maken. Eerst moet je wel weten wat daar voor nodig is en wat daar allemaal bij komt kijken. Hieronder een paar handige tips voor je website.

 

Leg je domeinnaam vast

Als eerste is het belangrijk om je domeinnaam vast te leggen. Een domeinnaam is de naam van je website. Dit kan je merk zijn. De domeinnaam is tevens de naam die mensen zullen intypen en zullen zien wanneer ze jouw website bezoeken. Handig om dit van tevoren vast te leggen. Zo kan ook niemand jouw naam gebruiken die je in gedachte had. Leg dus ook je domeinnaam vast wanneer je nog niet een concreet idee hebt over hoe je website eruit zal zien. Zo zal je niet voor teleurstellingen staan wanneer je pas na een paar maanden je domeinnaam wil registeren.

 

Bepaal het doel van je website

Je hebt dus een domeinnaam en een idee waar je website over moet gaan, maar je hebt ook een idee nodig over wat het doel van de website zal zijn. Met andere woorden: waar wil je dat jouw website voor dient? Zo kan het doel van je website zijn om informatie te verstrekken, beter zichtbaar te zijn, verkopen te realiseren, de optie geven om mensen offertes in te laten dienen. Veel dingen dus waar je voor kan kiezen. Heb dus voor je zelf duidelijk wat je wil. Dan kan de websitebouwer hier ook rekening mee houden.

 

Ontwerp het logo

Bij een website hoor natuurlijk een mooi logo. Een logo zijn een van de eerste dingen die jouw bezoekers op je website zullen zien. Ga dus voor een uniek logo. Dit kan je zelf doen of je kan professioneel je logo laten maken.

Share Button