Tips / Ideeen

De ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie gaan razendsnel en valt dat soms wel moeilijk bij te benen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de talloze apps die er beschikbaar zijn en waarvan de ontwikkelaars beweren dat hun apps de beste zijn. Afhankelijk van de behoefte die er is kan dat inderdaad wel zo zijn, maar is het wel belangrijk dat je weet waar je aan toe bent voordat je zo een app gaat aanschaffen en downloaden. Ook de gratis apps zijn handig in gebruik en geldt voor deze eveneens dat je wel van te voren moet weten wat je in jouw mobiel zal plaatsen.

Maken veel mensen gebruik van zo een app?

Onbekend maakt onbemind, maar kan zo een onbekende app ook minder prettige gevolgen hebben wanneer je het nietsvermoedend download op jouw mobiel of tablet. Denk maar aan schadelijke virussen die ernstige gevolgen kunnen hebben voor het functioneren van jouw toestel, tot apps die het mogelijk maken voor hackers ongemerkt alle gegevens op jouw mobiel weg te sluizen. Oppassen geblazen dus en dien je bij het zoeken naar een bepaalde app altijd te kijken naar de referenties die erover te vinden zijn. Niet op de site van de ontwikkelaar zelf dus, maar Google je gewoon  verder op zoek naar sites die waar er betrouwbare meningen te vinden zijn over alle nieuwe en veelgevraagde apps.

Waar mag de app allemaal “rondkijken”

Je kent zeker wel het venstertje dat verschijnt voor het downloaden en waar er toestemming wordt gevraagd om in diverse bestanden rond te mogen kijken. Ga daarbij niet gelijk akkoord en neem het lijstje eens goed door. Toegang tot al jouw fotobestanden of jouw contactenlijst dient wel skeptisch worden bekeken.  Als het om een app gaat die jou bijvoorbeeld de laatste informatie over het weer moet verschaffen, zal het niet nodig zijn dat alle bestanden zo vrijgegeven moeten worden en is het beter zo een app niet te downloaden.

Is het wel nodig voor de app te betalen?

Voordat je zo een handige of leuke app van de webstore koopt loont het altijd om vergelijkbare apps te bekijken die wel gratis te downloaden zijn. De gratis apps hebben misschien wel wat minder opties, maar is het de vraag of je je die wel nodig hebt. Door zo kritisch te kijken naar alle apps kan je relatief goedkoop over tal van leuke apps beschikken.

Betaalde apps hebben wel als voordeel dat ze veiliger zijn om te downloaden en krijg je bovendien relatief snel de updates toegestuurd.

Met een paar eenvoudige stappen is het mogelijk bij het uitzoeken van de juiste apps het kaf van de koren te scheiden en zo te voorkomen dat jouw mobiel of tablet het doelwit wordt van hackers of andere onwelwillenden. Ook de aanschaf van apps is lang niet altijd noodzakelijk en kunnen de juiste tips en adviezen jou daar een heel eind op weg helpen.

Share Button