Met miljoenen Android-apps die gedownload kunnen worden van de Google Play Store, is het begrijpelijk dat de keuze moeilijk is. Maak je geen zorgen – we zijn hier om je door het oerwoud van de Google Play Store te helpen en de beste beschikbare Android-apps te bieden. We hebben de 10 leukste Android-apps vermeld die elke telefoon zou willen hebben. We zeggen niet dat je deze apps moet downloaden, maar geloof ons je zult er geen spijt van hebben. Het zijn echt 10 Android-apps die je niet mag missen.

  1. Facebook Lite

Facebook Lite is oorspronkelijk ontworpen voor delen van de wereld waar mobiel internet vaak traag is en datatoegang laag is, maar nu kun je het overal van de wereld downloaden. Dat komt omdat de aard van het lichtontwerp betekent dat het minder batterij verbruikt dan de normale Facebook-app. Wist je dat de normale facebook app een van de meest energie verbruikende apps is? De Facebook Lite laadt ook sneller en werkt zelfs over 2G, dus als je op een plaats met een beperkt signaal bent, kun je Facebook blijven gebruiken. En het neemt minder ruimte op je telefoon dan de normale app.

  1. Facebook Messenger

Het probleem met de meeste berichtenplatforms is dat er van je wordt gevraagd om vrienden in te schakelen om mee te doen. Dat is niet het geval met Facebook Messenger, omdat bijna iedereen al een Facebook-account heeft. Facebook Messenger zit vol met een enorme bibliotheek met stickers, video- en spraakoproepen, sms-berichten en zelfs de mogelijkheid om betalingen naar vrienden te sturen. Het is ook verrassend privacy bewust. Je hebt geen account nodig om de app te gebruiken, het invoeren van een telefoonnummer is optioneel en je kunt geheime berichten verzenden die end-to-end-codering gebruiken, zodat noch de politie noch Facebook deze kunnen lezen.

  1. Google Drive

Google Drive is niet alleen een cloudopslagservice. Naast het synchroniseren en opslaan van jouw bestanden, bevat het ook een krachtige mobiele kantoorsuite, zodat je bestanden kunt maken en bewerken vanaf jouw telefoon. Drive kan de bestanden zelfs lokaal opslaan, voor offline weergave en bewerking. Het maakt het ook gemakkelijk om samen te werken en documenten te delen met andere mensen, ongeacht het platform.

  1. LastPass

Mensen zijn slecht in het maken en onthouden van wachtwoorden. Gelukkig zijn er wachtwoordbeheerders zoals LastPass. Een wachtwoordbeheerder genereert een uniek, complex wachtwoord voor elke site of app waarvoor dit nodig is. Wanneer je moet aanmelden, vult LastPass de juiste informatie voor je in. LastPass bewaart jouw persoonlijke informatie ook veilig, zodat je snel die vervelende formulieren kunt invullen wanneer je aanmeldt voor een dienst. Het bevat een manier om wachtwoorden veilig met andere mensen te delen, zelfs als je er niet meer bent.

  1. Gallery Doctor – Photo Cleaner

Beheert automatisch jouw snaps. Laten we eerlijk zijn: we nemen allemaal veel foto’s, en niet allemaal zijn mooi. Het probleem is dat je telefoongeheugen snel vol raakt met dubbele foto’s als je een beperkte opslag hebt. Ja, je kunt ze handmatig verwijderen en een back-up maken, maar met de hulp van Gallery Doctor kan dat proces volledig worden geautomatiseerd. Gallery Doctor zoekt dubbele afbeeldingen op en markeert ze voor verwijdering.

  1. Avast Antivirus & Security

Avast Antivirus & Security is een krachtige antivirus-app die je kunt vertrouwen; zijn pc-tegenhanger was een van de beste gratis antivirussen van 2015. Voor degenen die uitgebreide dekking wensen, zijn er tal van extra functies beschikbaar. Voor degenen die alleen basisbescherming willen is dit een app die je niet mag missen.

  1. Greenify

Deze app zorgt ervoor dat jouw batterij niet onnodig leegloopt. Haal het meeste uit de batterij van je telefoon. Lollipop heeft mogelijk zijn eigen set van batterijbesparende tools en veel telefoons bieden nu energiebesparende instellingen, maar deze moeten worden gezien als een laatste redmiddel. Greenify zit op de achtergrond en helpt bij het regelen van de hoeveelheid batterij die verschillende apps gebruiken. Het bevriest de apps die je niet gebruikt en ontdooit ze onmiddellijk wanneer je toegang wilt.

  1. Pixlr

Pixlr is een app voor fotobewerking die twee miljoen combinaties van effecten, overlays en filters biedt. Je kunt fotocollages maken, een afbeelding eruit laten zien als een potloodtekening en vlekken of rode ogen verwijderen van jouw selfies. Je kunt afbeeldingen ook met tekst over elkaar heen leggen. Er zijn tal van andere bewerkingsopties beschikbaar die de kwaliteit van afbeeldingen kunnen verbeteren. Je creaties kunnen ook worden gedeeld met vrienden op netwerken zoals Instagram, Facebook en Twitter.

  1. WhatsApp

WhatsApp is een gratis app voor instant messaging waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren via de internetservice van de telefoon. Het biedt je de mogelijkheid om tekstberichten en spraakberichten te verzenden, links, afbeeldingen en locaties te delen, videogesprekken te voeren, enz. met andere gebruikers wereldwijd. Het is een van de veilige Android-berichtenapps en is ook toegankelijk vanuit een desktopomgeving.

  1. Xender

Xender is een van de essentiële Android-apps. Met deze app kun je ook bestanden met je telefoon verwisselen. Je hebt geen USB of datakabel meer nodig. Bovendien is het honderd keer sneller dan Bluetooth voor het overbrengen van bestanden tussen elk apparaat, dankzij het feit dat het platformonafhankelijk is.

Share Button