WhatsApp lanceerde officieel de WhatsApp business-app. Dit is een aparte applicatie waarmee je startups en kleine bedrijven in contact kan laten komen met klanten. Deze app kan je gratis downloaden in google play in geselecteerde landen. Met deze WhatsApp tool kunnen bedrijven tijdig reageren op klanten hun berichten en je kan je klanten informeren over waarmee je bezig bent. Je kan daarnaast ook eenvoudig statistieken bekijken, zoals het aantal verzonden berichten door je klanten zijn gelezen. In deze blog lees je alles dat je moet weten over de WhatsApp business.

WhatsApp business verkennen

Zoals de originele versie van WhatsApp, kan je met de zakelijke toepassing communiceren met klanten in de vorm van chats. In tegenstelling tot normale chat, krijgen bedrijven een aantal tool om het communicatieproces te organiseren, te automatiseren en te versnellen. WhatsApp business geeft je de mogelijkheden om een openbaar profiel voor je bedrijven te maken met basisinformatie, waaronder een adres, website en andere nuttige informaties. Verschillende chats kunnen worden gelabeld voor organisatie, zoals nieuwe klanten, terugkerende klanten of voltooide bestellingen. Je kan ook berichten achterlaten en antwoorden maken op veel gestelde vragen. Zoals de normale WhatsApp zijn gesprekken altijd gecodeerd en kunnen bedrijven net als individuele contacten worden geblokkeerd.

Bureaubladfunctionaliteit ontgrendeld met WhatsApp business

Jean-Luc maakt gebruikt van WhatsApp business en hoeft de Android-app niet exclusief te gebruiken om berichten te verzenden en ontvangen. In plaats daarvan kunnen bedrijven WhatsApp business- web toepassing gebruiken. Hiermee kan je jou WhatsApp aanwezigheid vanaf de desktop beheren.

Zakelijke accounts worden als zodanig aangeduid

Bedrijven die profielen opzetten met behulp van WhatsApp business zullen hun profielen laten bestempelen als bedrijfsprofiel zodat je als WhatsApp-gebruiker begrijpt dat je communiceert met bedrijven. WhatsApp verifieert ook je bedrijfsprofielen door te bevestigen dat het telefoonnummer op de account overeenkomt met het telefoonnummer van de bedrijven. Geverifieerde bedrijven beschikken over een label dat aangeeft dat er is geverifieerd.

Realistisch plannen

WhatsApp business is een eenpersoonstaak daar het aan een telefoonnummer kan worden gekoppeld. Je moet erop toezien dat je realistisch blijft bij het maken van inhoudsplannen voor WhatsApp statussen en algemene beschikbaarheden. Deel jou WhatsApp beschikbaarheden beginnend bij een paar uren per week met je klanten, zodat ze weten wanneer ze contact moeten opnemen. 24/7 beschikbaar zijn is niet realistisch, dus het is belangrijk om met je klanten te communiceren wanneer je online bent.

Hoe kan ik schatten of mijn bedrijf in aanmerking komt voor de WhatsApp Business-app?

Zoals eerder vermeld is dit platform gemaakt voor kleine bedrijven, dus het is alleen handig als je een bedrijf heb dat voor het segment geschikt is. Als je een bedrijf hebt zoals een plaatselijke bakker, een winkel of een andere winkel die in de lijn van het kleinbedrijf loopt. Beschikt je niet over dergelijke zaken is de WhatsApp business app niet voor jou bedoeld. Je bent beter af met de reguliere versie van de app.

Wat je kan doen als je niet met deze bedrijven wilt praten

WhatsApp geeft jou als gebruiker volledig controle over de berichten die je ontvangt. Als je geen berichten van willekeurige nummers wilt ontvangen, kan je ze nog steeds blokkeren en dot geldt ook voor bedrijven. Als een bedrijf je begint te spammen op WhatsApp, is er ook de mogelijkheid om spam te melden.

Share Button